Ta strona używa plików cookies. Przeglądając tę stronę zakceptuj ich używanie lub wyłącz zapisywanie cookies w ustawieniach przeglądarki.

Nie pokazuj więcej tego komunikatu.
Powered by ZSSalez

Najnowsze zdjęcia

SALEZJAŃSKIE PUBLICZNE LICEUM OGÓLNOSZTAŁCĄCE

SALEZJAŃSKA NIEPUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA

KUCHENNE PRZYGODY PIERWSZAKÓW

              Uczniowie klasy pierwszej dzielnie wkroczyli w nowy etap edukacji szkolnej. Wspaniale radzą sobie z wykonywaniem obowiązków szkolnych.
Rozwijają swoje różnorodne zainteresowania, a szczególnie kulinarne.
Z zainteresowaniem i uwagą przyswajają wiedzę dotyczącą przygotowań zdrowych posiłków, zwracając  szczególną uwagę na higienę pracy.
Pierwszoklasiści mieli już okazję upiec MAŚLANE CIASTECZKA według sprawdzonego przepisu, a uczniowie klasy IA Liceum doskonaląc umiejętności językowe przetłumaczyli cały proces wypieku na język niemiecki.
Butterkekse
Zutaten:
900 g  Mehl
600  g Margarine
300 g Puderzucker
5 Eigelb
Kristallzucker, Nüsse, Kokosraspel  zum Verzieren

Zubereitung:
Alle Zutaten zu einem gleichmäßigen Teig verkneten. Dann aus den Formen verschiedene Formen von Keksen schneiden, mit Eiweiß bestreichen und mit Nüssen und Kokosraspeln bestreuen. Bei 180 C 20 Minuten backen.
Guten Appetit!

A. Jasińska-Lisowska

Logowanie