KUCHENNE PRZYGODY PIERWSZAKÓW
Uczniowie klasy pierwszej dzielnie wkroczyli w nowy etap edukacji szkolnej. Wspaniale radzą sobie z wykonywaniem obowiązków szkolnych.
Rozwijają swoje różnorodne zainteresowania, a szczególnie kulinarne.
Z zainteresowaniem i uwagą przyswajają wiedzę dotyczącą przygotowań zdrowych posiłków, zwracając szczególną uwagę na higienę pracy.
Pierwszoklasiści mieli już okazję upiec MAŚLANE CIASTECZKA według sprawdzonego przepisu, a uczniowie klasy IA Liceum doskonaląc umiejętności językowe przetłumaczyli cały proces wypieku na język niemiecki.
Butterkekse
Zutaten:
900 g Mehl
600 g Margarine
300 g Puderzucker
5 Eigelb
Kristallzucker, Nüsse, Kokosraspel zum Verzieren
Zubereitung:
Alle Zutaten zu einem gleichmäßigen Teig verkneten. Dann aus den Formen verschiedene Formen von Keksen schneiden, mit Eiweiß bestreichen und mit Nüssen und Kokosraspeln bestreuen. Bei 180 C 20 Minuten backen.
Guten Appetit!
A. Jasińska-Lisowska